موزه آشپزخانه سلطنتي، ساختماني با مساحت 800 مترمربع در قسمت مرکزي باغ سعدآباد و جنب رودخانه دربند است که در زمان پهلوي دوم به آشپرخانه مخصوص شهرت داشت. ساخت بناي فعلي اين آشپزخانه به زمان پهلوي دوم باز مي گردد؛ اما در قسمت زيرزمين بخش هايي وجود دارند که قدمت ساخت بنا را به دوره پهلوي اول نسبت مي دهند. آشپزخانه مخصوص در خدمت کاخ سفيد بود و آشپزهاي آن ايراني بودند که به صورت اختصاصي براي شاه، فرح و فرزندان آنها غذا آماده مي کردند.
اين بنا داراي يک زيرزمين است و يک سالن مرکزي نيز در آن به چشم مي خورد که 6 اتاق در اطراف آن قرار دارند: اتاق انبار مواد غذايي، اتاق اداري، دفتر کار آقاي کامران يزدي-مسوول امور اداري آشپزخانه سلطنتي- به همراه يک سرويس بهداشتي و حمام، اتاق سردخانه شامل يخچال هاي صنعتي، اتاق انبار ظروف، اتاق غذاخوري آشپزها و کارمندان آشپزخانه و اتاق تعويض لباس آشپزها به همراه سرويس بهداشتي
يک شرکت آلماني در سال 1354 ايجاد تغييرات و مدرن سازي تمام امکانات آشپزخانه را بر عهده گرفت. يکي از تجهيزاتي که در اين تغييرات وارد آشپزخانه شد سيستم برقي فِر بود که ترکيبي از انواع فِر و گريل، سرخ کن، گرم خانه و قابلمه هاي برقي را در خود داشت.
بخش ها و تالارهاي اين موزه عبارتند از: سالن مرکزي آشپزخانه (شامل نمايش تجهيزات و ظروف)، اتاق سردخانه (يخچال هاي صنعتي)، گالري نمايش اتاق غذاخوري آشپزها، گالري نمايش اشياي کاربردي در آشپزخانه سلطنتي
درباره این سایت